در پاسخ به نكاتي توجه نماييد :
به شما تبريك مي گوييم كه نخستين قدم را براي پاكي و پاكيزگي روحي و معنوي و سلوك الي الله برداشته ايد و اين چنانكه بزرگان ما مي فرمايند يقظيه و بيداري از خواب غفلت است كه همه ما را دربرگرفته است. اما چنانكه بزرگان گفته اند, امكان ندارد ره چهل ساله را يك شبه رفت و به تعبير زيباي استاد بزرگوار حضرت آيت الله حسن زاده آملي روزي؛ روز به روز است. پس نبايد در سير و سلوك عجله به خرج داد و در عين حال امروز را به فردا سپرد.
ضمنا يك نكته اساسي براي ورود وجود دارد كه بايد مورد دقت قرار بگيرد و آن توجه به موانع معرفت است. لقمه حرام و گناه دو مانع اصلي معرفت است كه بايد برطرف گردد. معرفت نوري است كه خداي متعال به قلب انسان مي تاباند. العلم نور يقظفه الله في قلب من يشاء من عباده. و اين نور در قلب آلوده به گناه وارد نمي شود و لقمه حرام هم اگر در شكمي باشد جلوي ورود معارف و آرزوهاي معنوي انسان را مي گيرد. بنابراين قبل از اينكه كسي در طلب معرفت كوشش كند لازم است در جهت تزكيه نفس و جهاد اكبر بكوشد و زندگي خود را از گناه و لقمه حرام پاكسازي نمايد.
روش شناخت خداوند:
براهين و راه هاي اثبات وجود خدا بسيار زيادند تا جايي كه ميرزا مهدي آشتياني نقل ميكند فخر رازي تعداد اين براهين را به هزار برهان رسانده است.[1]
در يك دستهبندي كلي شهيد مطهري [2]اين براهين را به سه قسم تقسيم كرده است:
1- براهين فطرت يا براهين انفسي (راه دل و حسّ خداجويي)
در اين راه، انسان به وسيله شهود بيواسطه، خدا را درك ميكند و در واقع، وجود خدا براي انسان بديهي است. فطرت خداجويي و خداشناسي و خداپرستي در عمق وجود انسان قرار دارد و آياتي از قرآن بر اين حقيقت دلالت دارند. از جمله: