معرفی وبلاگ
بسم الرحمن الرحیم ................. اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكُمْ ثُمَّ رَزَقَكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ (روم/40) "معرفة الله" بطور تخصصی در خصوص موضوع خداشناسی فعالیت می کند. در اینجا سعی می کنیم علاوه بر موضوع معرفت خداوند تبارک و تعالی به انحرافات ادیان و فرقه های مختلف غیراسلام در خصوص مبدا و معاد پاسخ دهیم. برای ارتباط با مدیر وبلاگ می توانید از طریق ارسال کامنت و یا ایمیل: mahziar89@gmail.com اقدام نمایید. رَبَّنَا آمَنَّا فَاكْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِينَ(مائده/83)
دسته
link
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 232088
تعداد نوشته ها : 96
تعداد نظرات : 6
***
Rss
طراح قالب

كلمه الصمد در الله الصمد به چه معنا است؟
براى واژه "صمد" در واژه نامه ها، روايات و كلمات مفسران معانى زيادى ذكر شده است؛ لذا در اين مختصر نمونه هايي را از هر سه گروه(لغت، روايت و تفسير) بيان مي كنيم.
الف. راغب در مفردات مى‏گويد: صمد به معناى آقا و بزرگى است كه براى انجام كارها به سوى او مى‏روند، و بعضى گفته‏اند: "صمد" به معناى چيزى است كه تو خالى نيست، بلكه پر است.[1]
ب. امام حسين (ع) در حديثى براى صمد پنج معنا بيان فرموده است:

يکشنبه بیستم 12 1391 22:18

يكي از راهها بـراى شناخت اسما و صفات الهى ، قرآن كريم و سخنان معصومان (ع ) مى باشد كه اسما و صفات خدا را ذكر نموده اند.
ايـن راه از آن جـهـت مـى تـواند راهنماى انسان در شناخت صفات الهى قرار گيرد كه قرآن ، كتاب هـدايـت بـوده و خـطـاب هـاى آن مـتوجه عموم مردم است . از اين رو، ذكر صفاتى براى خداوند به عـنـوان عـلم ، قـدرت ، حيات ، اراده و غير آن به معناى آن است كه خدا را با همان معانى كه از اين صـفـت هـا مـى فهميم ، بشناسيم ، نه اينكه آنها در مورد خداوند الفاظى بى معنا بوده و صفات الهـى قابل شناختن نباشد. براى مثال ، وقتى مى گوييم (خدا عالم است )، اين به همان معنايى اسـت كـه ايـن جـمـله را در مورد يك انسان مى گوييم ، هر چند از نظر مصداق ، اين دو با هم فرق دارد و عـلم خـدا عـلم ذاتى ، بى نهايت و حضورى و علم ديگران محدود و اكتسابى و حصولى است .(153)
بـنـابراين ، آنچه در روايات ، به عنوان (نهى از توصيف خداوند به غير آن چه او خود را به آن تـوصـيـف نـمـوده ) ذكـر شـده ، به اين معناست كه

پنج شنبه هفدهم 12 1391 16:32
X